Ismeritek a porcelángyurmát? Néhány éve méltán népszerű hozzávalója lett a karácsonyi dekorációnak.ez az egyszerű, pénztárca barát, ám annál elegánsabb és sokoldalúbb gyurma.
Így készül:
- 1 egységnyi kukorica keményítő
- 2 egységnyi szódabikarbóna
- 1,25 egységnyi víz
A keményítőt és a szódabikarbónát csak össze kell veverni, felölteni vízzel, majd lassú lángon, folymatos keverés mellett meg kell főzni, mint a pudingot, illetve annál picit tovább, amíg jól összeáll, és hasonlítani kezd a gyurmára.
Ezután egy edénybe kell tenni, nedves konyharuhával lefedni, hogy ne száradjon ki, amíg hűl. Miután kihűlt, már gyúrható, nyújtható, szaggatható. Az, hogy mi lesz belőle csak a saját kreatívitásodon múlik.
Én a képen látható módon kinyújtottam, majd egy csipke terítőt ráhelyezve nyújtottam még egy kicsit, ezután csillagokat szaggattam belőle, száradás után pedig szatén szalag és ragasztópisztoly segítségével füzért készítettem belőlük a konyha ablak elé.
Remélem, nektek is tetszik, és kedvet kaptok hozzá. A szép, hófehér díszek száradás után pont úy csillognak a napfényben, mint a hó.